Шампионката на Уимбълдън Елена Рибакина е на мнение, че организаторите на

...
Шампионката на Уимбълдън Елена Рибакина е на мнение, че организаторите на
Коментари Харесай

Рибакина подкрепи решението на Уимбълдън да допусне руснаци и беларуси

Шампионката на Уимбълдън Елена Рибакина е на мнение, че уредниците на шампионата от Големия шлем са взели вярното решение с допускането на тенисисти от Русия и Беларус на шампионата тази година. Те ще се състезават като неутрални спортисти.

През предходната година Уимбълдън бе единственият шампионат от Големия шлем, който не позволи до присъединяване тенисисти от Русия и Беларус. Организаторите обясниха, че решението от петък е било " извънредно мъчно " и че те не престават да " порицават " съветската инвазия в Украйна. Москва я назовава " специфична военна интервенция ".

Рибакина, родена в Русия, се състезава за Казахстан от 2018 насам. Тя завоюва Уимбълдън миналата година, само че не получи 2000 точки за триумфа си. АТП и УТА взеха решение шампионатът да остане отвън ранкинг сериите поради неучастието на неутрални спортисти от Русия и Беларус.

" Те играят на всички шампионати, само че не и на Уимбълдън. Правят го без флаговете на страните си и съгласно мен това е вярното решение ", съобщи Рибакина, представена от организация Ройтерс.

Състезателите от Русия и Беларус имат възбрана за открита поддръжка на нашествието и не могат да получават финансова поддръжка от федерациите в страните си, прибавят от Уимбълдън.

Двукратната шампионка Петра Квитова, която победи Рибакина на финала в Маями в събота, се опълчи на решението. Тя и други тенисистки са на мнение, че руснаци и беларуси не трябва да бъдат допускани и до Олимпиадата в Париж.

" Наистина правя оценка, че най-малко не играха предходната година ", съобщи чехкинята.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР